3.1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 18:49
No menu items!

Florin Cîțu s-a enervat pe parlamentarii PNL din cauza cărora a picat la vot obligativitatea Certificatului verde

spot_img

Florin Cîțu s-a enervat că Certificatul verde a picat la votul din Senat și a promis că va analiza cum a decurs procedura, pentru ca ulterior, în Camera Deputaților, proiectul de lege să fie adoptat din partea PNL.

“Am aflat că deşi am votat pentru introducerea certificatului verde în forma în care este acum la Senat, proiectul nu a trecut. Vom continua la Camera Deputaţilor. Este un proiect important, care trebuie aprobat, care ajută România să depăşească acest moment şi voi avea grijă ca la Camera Deputaţilor parlamentarii PNL să fie prezenţi, să voteze toți“, a declarat premierul interimar Florin Cîțu.

Doar două voturi au lipsit, miercuri, pentru ca Senatul să adopta ca Certificatul verde să devină obligatoriu la locul de muncă. Proiectul de lege avea nevoie de 69 de voturi ‘pentru’ și a adunat doar 67 de astfel de voturi, așa că propunerea a picat.

Au fost și două abțineri, din partea PNL – George Scarlat și Alexandru Nazare, fost ministru de Finanțe. Dacă cei doi ar fi votat ‘pentru’, proiectul ar fi trecut. În plus, nu au votat sau au lipsit de la vot Ovidiu Florean ( proaspăt independent, ex-PNL), Ioan Cristina (PNL), Ion Iordache (PNL), George Mândruță (USR), Robert Zob (USR), Dan Ivan (USR).

Senatorii PSD și AUR, 60 prezenți, au votat “împotrivă”.

Proiectul urmează să fie trimis Camerei Deputaților, care este forul decizional.

M. Nedelcu