8.6 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 11:37
No menu items!

Florin Cîțu preferă USR, nu vrea ca PSD să intre în Guvern. Cele 2 variante posibile de refacere a coaliției

spot_img

Liderul PNL, Florin Cîțu, a anunțat, miercuri, că PSD nu poate intra la guvernare și invită USR să refacă coaliția cu PNL.

“Încă se negociază și cu PSD și cu USR. Știu că domnul Nicolae Ciucă a mai avut azi o discuție cu PSD și USR. PNL este în spatele domnului Ciucă. PSD a spus anul acesta de multe ori că ei nu vor la guvernare, eu nu înțeleg pretextele de a primi minstere. Eu cred că nu vor să negocieze nimic și încearcă să forțeze nota cu astfel de discuții. Nu se poate reface USL”, a spus Cîțu.

Președintele PNL a menționat în schimb că vrea o discuție cu USR într-o formulă extinsă pentru o posibilă refacere a coaliției de guvernare.

“Trebuie să fie o discuție cu cei de la USR, domnul Nicolae Ciucă are mandat să negocieze cu USR. Trebuie să vedem cum se poate reface coaliția. Dacă este nevoie, și cei de la USR sunt de acord, va fi însoțit de o delegatie PNL, condusă de mine. Trebuie să discutăm bărbătește, față în față. Sigur că pot reveni la guvernare”, a declarat Florin Cîțu.

Conform unor surse politice, sunt luate în calcul, la PNL, două variante de refacere a coaliției de guvernare cu USR – toți miniștrii, fără excepție, să fie tehnocrați (UDMR nu prea este de acord) sau noii miniștri ai USR să nu fie dintre cei remaniați sau care au votat împotriva guvernului Cîțu.

                                                                                                                  Adina Silav