19.9 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021 - 6:55

UPDATE USR PLUS acuză AMENINȚĂRI / Florin Cîțu nu e impresionat de boicotul USR PLUS. Ședința de guvern pentru Anghel Saligny se ține cu secretarii de stat PNL din ministere

spot_img

Guvernul a anunțat oficial că ședința de guvern, suspendată miercuri la prânz, va fi reluată la ora 19.00, conform programului anunțat. Asta, deși liderii USR-PLUS au declarat că nu vor participa la aceasta.

UPDATE.

USR PLUS a anunțat că secretarii de stat PNL care vor semna în locul miniștrilor absenți, vor încălca legea.

Mai mult, formațiunea acuză amenințări din partea premierului Florin Cîțu. Secretarii de stat ai USR PLUS ar fi fost somați de premierul Florin Cîțu să participe la ședința de Guvern de miercuri seară, potrivit unui comunicat USR PLUS.

“USR PLUS ia act de amenintarile asupra secretarilor de stat PNL din ministerele conduse de ministri USR PLUS de a se prezenta la sedinta de guvern.

Reprezentarea unui minister, conform legii, este atributul ministrului si poate fi delegata doar de catre acesta prin ordin scris.

Facem apel la seful executivului sa nu puna oamenii in situatia de a incalca legea prin uzurparea de calitati oficiale”, se arată în comunicatul USR PLUS.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Premierului Florin Cîțu nu îi pasă de boicotul partenerilor de la USR PLUS și a decis să cheme la ședință secretarii de stat ai PNL, din fiecare minister USR PLUS, ca să semneze în locul miniștrilor absenți.
 
Între timp, Consiliul Legislativ a trimis avizul necesar adoptării proiectului Anghel Saligny în ședința de guvern. Potrivit Constituției, avizul Consiliului Legislativ este obligatoriu. În avizul pe care îl emite, Consiliul Legislativ nu se poate pronunţa asupra oportunităţii soluţiilor legislative preconizate.
 
„Apreciem că se impune completarea Notei de fundamentare, în sensul dezvoltării elementelor de fapt şi de drept care au deterrninat promovarea prezentului proiect in regim de urgenţă, precum şi o detaliere a eventualelor efecte negative decurgand din neadoptarea proiectului 1n forma avansată”, se stipulează în aviz.
 
Cu o oră înainte de ședința de guvern de la ora 19 și cu câteva minute înainte de declarația de presă a președintelui Klaus Iohannis, copreședinții USR PLUS, Dan Barna și Dacian Cioloș, au anunțat că niciun ministru USR PLUS nu va participa la această ședință. Mai mult, ei convoacă, pentru joi dimineață, ședința Coaliției, pentru a decide “modalitatea în care vor merge mai departe”.
 
Marilena Nedelcu