15.4 C
București
joi, 6 octombrie 2022 - 12:58
No menu items!

Florin Cîțu nu crede în scenariile INSP: „Realitatea a fost întotdeauna mai bună decât scenariile”

spot_img

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a anunţat ca posibilă o creştere a numărului de cazuri în perioada următoare. Cel mai sumbru scenariu ar fi acela în care numărul de infectări ar crește cu 4% pe zi, ajungându-se la 8.900 de îmbolnăviri zilnic până la finele lunii martie.

Întrebat de jurnaliști despre acest scenariu, premierul Florin Cîțu a declarat, joi, că cele mai pesimiste estimări nu se vor materializa.

„Ar fi bine să ne uităm la ce înseamnă realitatea versus scenarii. Realitatea a fost mereu mai bună decât scenariile. Măsurile pe care le avem arată că au dat rezultate”, a declarat premierul Florin Cîțu.

În ceea ce privește noua tulpină britanică a coronavirusului, Cîțu a spus că „Deocamdată în România vedem că tulpina britanică este oarecum sub control, nu vedem efectele devastatoare”.

România pe locul 7 mondial la numărul de persoane vaccinate

Florin Cîțu și-a explicat punctul de vedere prin faptul că România stă foarte bine la capitolul vaccinare. În Europa, țara noastră se clasează pe locul 3 la numărul de persoane vaccinate, iar la nivel mondial pe locul 7.

„România este pe locul 3 în Europa la număr de persoane vaccinate cu două doze și pe locul 7 în lume. Este clar că am luat măsurile care trebuie, o spun datele. Mergem pe ce am făcut până acum. Cele mai pesimiste estimări nu se vor materializa”, a spus premierul.

Reprezentanții Ministrului Sănătății au declarat recent că se pregătește un plan pentru un al treilea val al pandemiei, despre care experții în sănătate spuneau că ar putea lovi România în luna aprilie.