16.1 C
București
sâmbătă, 8 mai 2021 - 7:05

Florin Cîţu, ministru al Sănătăţii:”Voi asigura interimatul până când se va face o nominalizare de ministru”

Premierul Florin Cîţu a anunţat, miercuri, că va prelua interimar funcţia de ministru al Sănătăţii, după revocarea lui Vlad Voiculescu şi după ce Dan Barna a refuzat să ocupe această poziţie.

“Odată cu propunerea de revocare a lui Vlad Voiculescu, i-am trimis președintelui și propunerea de numire a lui Dan Barna. Având în vedere refuzul lui Dan Barna de a avea această responsabilitate, i-am înaintat propunerea în persoana mea, acceptată de presedinte”, a anunțat premierul.

El a precizat că a avut deja întâlniri cu secretarii de stat, iar mâine va avea videoconferință cu șefii DSP și directorii spitalelor Covid, rămânând o prioritate asigurarea a 1600 de paturi la ATI.

“Mâine vom avea ședință de Guvern, sunt mai multe acte normative importante pentru toți românii și care nu suportă amânare. Voi asigura interimatul la Ministerul Sănătății până când USR-PLUS va face o nominalizare de ministru”, a adăugat Cîțu.

Vlad Voiculescu a fost demis, miercuri, după ordinul semnat de secretarul de stat din ministerul Sănătății Andreea Moldovan, care prevede noile criterii pentru carantinarea unei localități. Ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial fără informarea premierului Florin Cîțu.

Potrivit unor surse politice, prima măsură care va fi luată de Cîțu este anularea ordinului semnat de Andreea Moldovan.

De asemenea, secretarul de stat Andrei Baciu va prelua atribuțiile generale din minister.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul prin care l-a numit interimar la Ministerul Sănătăţii pe premierul Florin Cîţu.

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 14 aprilie 2021, decretul de desemnare a domnului Florin-Vasile Cîţu, prim-ministru, ca ministru al sănătăţii, interimar”, arată Administraţia Prezidenţială.