4.9 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 23:47
No menu items!

Florin Cîțu le dă bani primarilor pentru căldură, nu pentru restanțe

spot_img

Premierul interimar Florin Cîțu le-a spus reprezentanților primarilor că Guvernul va aloca fonduri suplimentare pentru subvenția la gigacalorie, dar nu pentru plata restanțelor sau a unor amenzi, așa cum este situația orașului Timișoara.

Florin Cîțu le-a cerut primarilor din Asociația Municipiilor din România, cu care a avut o videoconferință luni după-amiază, să găsească soluțiile pe termen mediu și lung pentru modalități echitabile de acordare a banilor în această iarnă.

„Indiferent de situația politică, trebuie să venim cu soluții. Aș vrea să avem o discuție transparentă despre nevoile clare. Aș vrea să împărțim aceste nevoi până la finalul anului și apoi pentru începutul anului, până în aprilie. Știu că este o situație excepțională, dar aș vrea să profităm de acestă situație și să discutăm un pic de un plan pe termen mediu și lung. Acum vom subvenționa o parte din gigacalorie cu bani de la buget, vedem sumele exacte. Aceasta nu este o soluție pe termen lung. Nu ajută dacă anul viitor vom fi în același loc. Și atunci să ne gândim cum putem să folosim resursele pentru investiții sau ce acte normative trebuie să treacă pentru ca în 2, 3 ani să nu mai există această situație”, a cerut Cîțu primarilor.

Referindu-se la situații precum cea de la Timișoara, sau de la Iași, premierul interimar a subliniat că guvernul nu va da bani pentru plata unor amenzi sau pentru plata restanțelor.

M. Nedelcu