26.4 C
București
marți, 6 iunie 2023 - 16:45
No menu items!

Florin Cîțu, încă supărat pe Cătălin Drulă: „La Ministerul Transporturilor a trebuit să iau bani nu să dau”/ „Să prezinte public execuția”

spot_img

Premierul Florin Cîţu a declarat, joi, la finalul şedinţei de Guvern că, în cazul Ministerului Transporturilor, a trebuit să ia bani şi nu să aloce fonduri în plus în ceea ce priveşte rectificarea bugetară. Remintim că Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii i s-a suplimentat bugetul cu numai 322,66 milioane de lei până la suma de 14,59 miliarde de lei, deși ceruse 2,9 miliarde de lei în plus.

„La Ministerul Transporturilor a trebuit să iau bani nu să dau, după execuţia bugetară”, a explicat premierul, a spus Florin Cîțu.

Premierul afirmă că atât ministrul Drulă, cât și alți miniștri trebuie să prezinte execuția bugetară, în caz contrar o prezintă el.

„Miniștrii trebuie să vină să prezinte execuția bugetară. O parte dintre ei au prezentat. Încă așteptăm miniștri să vină să prezinte execuția bugetară la șase luni de zile. Mai au până la sfârșitul acestei săptămâni. Dacă nu, o prezint eu”, a mai explicat Cîțu.

„Sunt ministere unde avem proiecte cu execuţie zero, la ministere, miniştri care spun că au avut o execuţie foarte bună”, a mai spus premierul.

Au rămas necheltuiți 20 de miliarde de lei

„Nu accept solicitări pentru alocare suplimentară, la rectificarea bugetară, a 40 de miliarde lei, din moment ce execuţia, după 6 luni, arată că au rămas 20 de miliarde de lei necheltuiţi. Românii trebuie să ştie că, în mandatul meu, nu ne batem joc de banii lor”.

Premierul Florin Cîţu a precizat recent că ministerele au cerut în total 38 de miliarde de lei, adică 4% din PIB şi că alocările vor fi făcute în funcţie de execuţia bugetară.

C.D.