16.6 C
București
duminică, 1 octombrie 2023 - 8:06
No menu items!

Florin Cîțu, față în față cu demiterea. Moțiunea de cenzură se dezbate în huiduieli. Cîțu:”De cine vă e mai frică nu scăpați”

spot_img

Parlamentarii dezbat și votează la această oră moțiunea de cenzură depusă de PSD. Pentru ca moțiunea să fie adoptată și Guvernul Cîțu să fie demis, PSD are nevoie de 234 de voturi. Calculele arată că PSD și AUR, care vor vota moțiunea, reușesc să strângă cel mult 204 voturi, cu 30 mai puțin decât majoritatea necesară pentru adoptarea moțiunii.

Moțiunea de cenzură a fost citită în plen de liderul senatorilor Lucian Romaşcanu.

Premierul Florin Cîțu a luat cuvântul imediat după citirea moțiunii. Într-un discurs de aproximativ 40 de minute, Cîțu a spus printre altele:

„Social-democrații văd în mine cel mai mare dușman al lor, o amenințare. De ce? Pentru că sunt singurul care s-a opus sitematic și vehement oricărei colaborări de orice formă cu PSD. Toți românii trebuie să știe că nicodată nu voi face compromisuri, dar mai ales când vine vorba de PSD. Știți că niciodată nu aș susține nici măcar în glumă să dau propriul guvern jos ca apoi să fac guvernare cu PSD”, a declarat premierul în plenul Parlamentului.

Florin Cîțu a făcut referire și la Congresul PNL care urmează să aibă loc în septembrie și despre care a spus că „alegerile au fost tranșate”

„Domnilor de la PSD degeaba vă mințiți singuri. După 25 septembrie va fi și mai rău pentru domneavoastră. Am tranșat alegerile din PNL. De cine vă este cel mai frică, nu scăpați”, a afirmat Cîțu, făcând referire la faptul că după alegerile interne din PNL el va fi noul lider al partidului.

Votul pe moțiune va începe în jurul orei 16:00. Votul este secret, cu bile.