3.9 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 12:05
No menu items!

Florin Cîțu: “Este o variantă ca PSD să dea primul premier”

spot_img

Președintele PNL, premierul interimar Florin Cîțu, a spus, luni, înaintea reluării negocierilor pe marginea noului Executiv, că trebuie analizată propunerea privind ocuparea postului de premier prin rotație – o perioadă, un premier desemnat de liberali, o perioadă, un premier desemnat de social-democrați – pentru a vedea în ce măsură se poate aplica în România. “Este o variantă ca PSD să dea primul premier. PNL trebuie să meargă în partid să ceară un nou mandat.”, a precizat Cîțu. 

“Avem o alianță cu PSD. Avem negocieri pentru a forma o coaliție cu PSD pentru guvernare. Trebuie să formăm acest guvern. Cea mai bună soluție este să avem un guvern cât mai repede. Este un compromis major pe care îl face PNL. Vom vedea mai departe ce vom face”, a adăugat Florin Cîțu. 

Răspunzând întrebărilor jurnaliștilor, Cîțu a susținut că nu s-a vorbit despre varianta ca senatorul Nicolae Ciucă să fie propus din nou candidat pentru funcția de prim-ministru. “În acest moment nu a făcut nimeni această propunere. Eu știu că domnul Ciucă a fost propus de mine. Nu s-a discutat acest lucru. În PNL noi facem propunerile. Când vom avea o propunere, o vom spune public”, a declarat Cîțu.

Cât despre punctele ce urmează să fie rediscutate în cadrul negocierilor de luni cu PSD și UDMR, Cîțu a menționat că, în continuare, liberalii nu susțin introducerea taxei pe lux, al cărei raționament, personal, nu-l înțelege. “Nu înțeleg raționamentul acestei taxe. Eu am încercat să înțeleg. Dacă investești pe bursă și ai avut acțiuni la Tesla, unde au crescut acțiunile, și din banii de la Tesla ți-ai cumpărat o casă, care este problema? Dacă ai făcut o investiție bună și apoi ți-ai cumpărat o casă, de ce trebuie să fii suprataxat, când n-ai făcut greșit, ți-ai asumat un risc. Puteai să pierzi toți banii investiți în acea acțiune”, a explicat Cîțu. 
 
Raluca Dan