9.3 C
București
vineri, 29 octombrie 2021 - 0:47

Florin Cîțu este noul PREȘEDINTE al PNL

spot_img

Florin Cîțu este noul președinte al Partidului Național Liberal.

Deși puternic huiduit de susținătorii lui Ludovic Orban, discursul său a convins și a obținut mai multe voturi decât contracandidatul său Ludovic Orban. A contat pentru delegați și susținerea președintelui Klaus Iohannis la Congresul PNL, deși și discursul președintelui a fost întrerupt de uralele “Orban!” “Orban” ale susținătorilor lui Ludovic Orban.

Florin Cîțu a fost votat de  2.878 de delegați (60,2%), în timp ce Ludovic Orban a fost votat de 1.898 de delegați (39,7%). Alte 72 de voturi au fost anulate. Au votat în total 4.848 de delegați.

La numărătoarea voturilor au participat 96 de persoane, 48 din fiecare tabără. 

În timpul exercitării votului, s-au creat aglomeraţii și îmbulzeli la cabinele de vot, s-au format cozi și unii delegați au votat pe jos buletinele, fără să mai intre în cabine. 

Premierul Florin Cîţu a susţinut că reuniunea liberalilor a fost organizată conform normelor pandemiei.

“Da, s-a organizat bine, în condiţii de securitate, toţi au avut mască… Totul este ok. Specialiştii vor spune dacă s-a respectat distanţarea. Eu vă spun că a fost organizat bine. Toţi au mască, toţi păstrează condiţiile de securitate. Totul este ok. Organizatorii vă vor spune cum au organizat acest congres, eu vă spun că astăzi a fost organizat bine”, a precizat Cîţu, după ce şi-a exprimat votul la Congresul PNL.

Ludovic Orban a acuzat că echipa contracandidatului său a cerut în cel puţin 14 organizaţii controlul direct al votului la congres, iar ca măsură suplimentară li s-a solicitat delegaţilor să îşi fotografieze buletinul de vot.

“În cel puţin 14 organizaţii li s-a solicitat controlul votului direct de către cineva, dar nu le-a ţinut figura controlul votului, iar ca măsură secundară – să îşi fotografieze şi să transmită fotografia cu votul pentru Cîţu la un coordonator care, din câte ştiu, este un coordonator la zece oameni”, a susţinut Orban, după ce a votat.

C. Dumitrescu