15.7 C
București
duminică, 16 mai 2021 - 23:31

Florin Cîțu îi cere socoteală lui Dan Barna după ce USR-PLUS a trântit bugetul Capitalei

spot_img

Bugetele locale în București și Iași au fost blocate pentru că USR-PLUS a refuzat să voteze. În acest cotext, întrebat dacă mai funcționează coaliția, premierul Florin Cîțu a spus “coaliția funcționează foarte bine”. Totuși premierul a mai spus că va avea cât de repede posibil o discuție cu vicepremierul Dan Brana.

“Coaliția funcționează foarte bine. Am auzit în timpul ședinței de guvern că bugetul Capitalei nu a fost adoptat. O să am o discuție și o să vorbesc cu domnul Barna să îi chemăm pe cei de la București să vedem, cum putem să rezolvăm situația, care sunt nemulțumirile. Trebuie să avem un buget al Bucureștiului rapid. Sunt investiții care trebuie făcute, dar vom avea o discuție și ne vom implica să avem o rezolvare cât mai repede”, a afirmat Cîțu, la finalul ședinței de guvern.

Bugetul Primăriei Capitalei, propus de primarul general Nicușor Dan, nu a fost adoptat miercuri de Consiliul General deoarece consilierii USR-PLUS nu au votat ‘pentru’ susținând că veniturile ar fi nerealiste și umflate și pentru că Nicușor Dan nu a făcut nicio reformă în administrație sau spitale.

Votul pe buget a fost: 17 voturi pentru, 22 împotrivă, 14 abțineri.