19.3 C
București
luni, 29 mai 2023 - 11:13
No menu items!

Florin Cîțu despre problemele invocate de ministrul PSD al Finanțelor: „Din cauza euforiei pentru că nu se așteptau să fie la guvernare. Mi-a adus aminte de Liviu Dragnea”

spot_img

Președintele PNL, Florin Cîțu, susține că problemele invocate de ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, de la PSD, la ministerul de Finanțe, sunt din cauza „euforiei” după intrarea la guvernare. Câciu anunțase mai multe probleme în instituție, astfel că a dispus audit la mai multe direcții.

„Am văzut și eu declarațiile. Am auzit și discuții despre audit. Mi-a adus aminte de Liviu Dragnea, care vorbea de o gaură imaginară. Ce este deranjant sunt insinuările venite de la PSD, pentru că sunt într-o coaliție de guvernare. Pun astfel de declarații pe seama euforiei că au intrat la guvernare„, a declarat Florin Cîțu joi seara, la Digi 24.

De asemenea, Florin Cîțu a subliniat că PNL a făcut o coaliție cu PSD, nu o alianță, astfel că dacă nu vor fi realizate reformele pe care și le-au asumat, el va cere partidului o decizie în privința continuării acestei coaliții.

”Nu am făcut alianță, ci coaliție! De ce am făcut acest compromis? Nu este un cec în alb. Când a fost demis Stelian Ion din Guvern am cerut celor de la USR să revină în coaliție. Ei au semnat o moțiune de cenzură cu AUR. Apoi, au semnat moțiunea PSD. Primii cu care am discutat au fost cei de la USR, după picarea guvernului. La nici 24 de ore, după ce am spus că putem reface coaliția, președintele USR a ieșit public și m-a atacat și pe mine, și pe Klaus Iohannis. Apoi, am mers în partid și am cerut mandat pentru a face coaliție cu PSD”, a mai spus Florin Cîțu la Digi 24.

Marilena Nedelcu