6.1 C
București
joi, 15 aprilie 2021 - 3:07

Florin Cîţu, despre gafa lui Voiculescu legată de înmormântările în cazurile COVID: “A venit şi şi-a cerut scuze”

Premierul Florin Cîţu a precizat, vineri, că ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi-a cerut scuze, după ce nu a știut să răspundă întrebărilor legate de ordinul cu regulile înmormântării în cazurile de COVID.

Florin Cîţu a fost întrebat ce părere are despre eroarea de comunicare a lui Vlad Voiculescu.

“Am văzut că a făcut o declaraţie, apoi a venit şi şi-a cerut scuze. Am discutat cu el, voi mai discuta. A avut o conferinţă de presă după prezentarea raportului în şedinţa de Guvern, a prezentat din raport şi de atunci vine în faţa dumneavoastră aproape săptămânal cu declaraţii de presă, va veni şi în continuare cu declaraţii de presă săptămânal”, a explicat premierul.

Legat de modul în care Vlad Voiculescu a gestionat pandemia, Florin Cîţu a spus: “Încă gestionăm pandemia, nu s-a terminat, vom trage linie la final. Eu zic că aşa cum arată acum lucrurile se îndreaptă spre bine, am avut o perioadă mai dificilă, dar măsurile luate şi în februarie şi acum văd că au dat rezultate, dacă ne uităm la toţi indicatorii. Aproape toţi indicatorii arată o îmbunătăţire, de aceea regulile rămân în această perioadă. Am spus că vreau de la 1 iunie să relaxăm aceste condiţii în două etape, 1 iunie şi apoi sfârşitul lunii iulie, când vom avea 10 milioane de persoane vaccinate, să revenim la normal şi la normal înseamnă să revenim la viaţa dinainate, fără restricţii, fără mers noaptea, fără măşti. Trebuie să ne vaccinăm ca să ajungem în această situaţie”.

De asemenea, premierul a fost rugat să transmită un mesaj românilor care nu şi-au putut îngropa creştineşte rudele decedate de COVID.

“Acelea au fost regulile aprobate anul trecut, au fost reguli luate într-un moment dificil. De atunci, s-au schimbat multe lucruri, anul acesta sărbătorim Paştele şi am putut să relaxăm condiţiile pentru Paşte, de aceea luăm alte măsuri, am învăţat într-un an de zile ce înseamnă acest virus, cum putem trăi cu acest virus şi bineînţeles că ceea ce învăţăm în fiecare zi va fi pus în legislaţia în vigoare”, a precizat Florin Cîţu.

Vlad Voiculescu nu mai #rezistă. A cedat și modifică ordinul cu regulile înmormântărilor în cazurile COVID