joi, 25 februarie 2021 - 16:12

Florin Cîțu, despre candidatura la șefia PNL: “Vă dați seama, cu toții vrem”

Premierul Florin Cîţu a anunţat, sâmbătă, că va candida pentru şefia PNL, la congresul care ar putea avea loc în această toamnă. 

“Ştiu că există un risc politic pentru premierul care îşi asumă aşa ceva. Știu că, în acest moment, foarte mulţi lideri politici se dau la o parte pentru că a face reformă e complicat, e nevoie de asumare şi nu vrea nimeni să-şi asume acest lucru. Îmi asum eu, cu toate riscurile politice, chiar dacă ştiu că şi în PNL, unde eu activez ca vicepreşedinte, va urma un Congres şi vor fi şi acolo candidaturi. Nu mă interesează acest risc, îmi asum acel risc şi mai departe indiferent de costul pe care s-ar putea să-l plătesc în acel Congres, pentru orice funcţie aş candida acolo”, a afirmat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, Florin Cîţu.

Întrebat dacă va candida la Congres, Cîţu a replicat: “Sunt vicepreşedinte al PNL, vă daţi seama, cu toţii vrem să candidăm la Congres”.

Ulterior, întrebat din nou dacă va candida ca preşedinte al PNL, el a afirmat: “Este prea devreme să discutăm despre aşa ceva. Eu v-am spus doar că, în acest moment, îmi asum orice risc politic pentru a face România să meargă pe direcţia bună. Orice cost politic, indiferent care este acela”.