10 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 2:01

Florin Cîțu dă vina pe Ludovic Orban și Anca Dragu pentru criza politică: “Trebuie să plece acasă”

spot_img

Noul președinte al PNL, premierul Florin Cîțu, a dat vina, luni, pe președinții celor două camere ale Parlamentului, Ludovic Orban și Anca Dragu, pentru criza politică în care se află România, condusă de un guvern minoritar. El a precizat că, în cazul în care judecătorii Curții Constituționale a României (CCR) dau dreptate Guvernului în speța privind moțiunea de cenzură, atunci Orban și Dragu, trebuie să plece acasă. Decizia CCR pe sesizarea lui Florin Cîțu privind un conflict juridic de natură constituțională între Guvern și Parlament este așteptată marți. 

Bineînțeles, eu rămân la opinia mea. Dacă cei de la CCR ne dau dreptate, atunci președinții celor două Camere trebuie să plece acasă, pentru că au susținut o procedură viciată. Vreau să-i văd mâine pe cei de la USR cum vor justifica, pentru că ei vorbesc mereu despre justiție și vreau să văd cum vor justifica că au inițiat o moțiune de cenzură cu o procedură viciată“, a spus Florin Cîțu.

Legat de demisia lui Ludovic Orban de la președinția Camerei Deputaților, Cîțu a spus: “O să avem mâine o discuție în BEx, la Camera Deputaților, și acolo vom discuta pașii următori în ceea ce privește șefia Camerei Deputaților. Vom discuta toate variantele.”

Cât despre un vot pe moțiune care să ducă la demiterea sa, Florin Cîțu e convins că parlamentarii liberali care au votat cu Ludovic Orban la congresul pentru alegerea liderului partidului nu vor vota pentru demiterea sa. Cîțu susține că, dacă PSD, AUR și USR vor face o coaliție pentru a-l demite, vor fi aspru taxate de votanți. “Niciodată! Parlamentarii PNL nu vor vota niciodată împotriva propriului guvern. Nici Ludovic Orban nu va vota niciodată. Vom face tot ce este posibil ca guvernarea să meargă mai departe. Asta ar însemna sfârșitul unor partide”, a declarat Cîțu.

Va reveni USR PLUS la guvernare cu Florin Cîțu premier? “USR preferă să stea lângă PSD și AUR. Este alegea celor de la USR. Oricând discutăm, noi ne vedem în continuare de guvernare. (…) Eu am încredere că la USR PLUS va câștiga rațiunea“, a spus Cîțu. 
 
Raluca Dan