25.5 C
București
luni, 2 august 2021 - 11:04

Florin Cîțu, chemat la audieri, miercuri, în Senat

spot_img

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, este chemat, miercuri, în fața Comisiilor din Senat (Economică și de Buget), pentru a explica diferenţa între „perspectiva negativă” a economiei româneşti oferită de unele instituţii şi „perspectivă pozitivă” oferită de ministru – a anunţat senatorul PSD Daniel Zamfir, scrie Agerpres.

”Comisia Europeană ne spune că deficitul va fi dublu față de cât ne spune Cîţu, BNR avertizează în legatură cu împrumuturile excesive şi iminenta prăbuşire a economiei, Agenţia de rating S&P ne spune că ne ducem în jos, în timp ce ministrul nostru de Finanţe ne asigură că ne vom reveni cel mai repede din Europa după corona-criză! Ministrul Cîţu va fi invitat miercuri, în fata Comisiilor economică şi buget-finanţe ale Senatului pentru a da mai multe explicaţii!”, a scris parlamentarul PSD sâmbătă, pe Facebook.

Daniel Zamfir este preşedintele Comisiei economice din Senat.

„Pe Cîţu l-am auzit că totul este minunat. Oare ceilalţi bat câmpii? Îl chemăm pentru a explica situaţia reală în care se află România (…). Îl chemăm să aflăm de ce sunt diferenţe între declaraţiile lui şi avertizările celor mai implicate instituţii – Comisia Europeană, Banca Naţională şi Standard & Poor’s. Toate ne dau perspective negative şi Cîţu dă perspectivă pozitivă. O fi cum zice Cîţu, dar hai să o vedem şi noi”, a declarat senatorul social-democrat pentru Agerpres.

Zamfir a mai spus că ministrul Cîţu a plecat de la o creştere economică de 5,2% , a doua cea mai mare din UE, „şi în numai şapte luni ne-a dus în prăpastie. A împrumutat 80 de miliarde şi a băgat în economie doar 3 miliarde! Unde-s banii, dle ministru? Ce interes aveţi să amanetaţi România? Cui aţi promis CEC-ul? Cui aţi promis Hidroelectrica?”, a mai scris Daniel Zamfir pe Facebook.

Standard & Poor’s (S&P) a confirmat vineri ratingul României la „BBB-/A-3″ pentru datoria pe termen lung şi scurt în valută şi în monedă locală şi a menţinut perspectiva negativă, se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară.