14.8 C
București
joi, 30 mai 2024 - 6:25
No menu items!

Florin Cîțu are un plan: Bugetul de stat intră la vot peste o lună

spot_img

Premierul Florin Cîţu a declarat miercuri că Executivul a început pregătirea pentru bugetul anului 2021, iar în acest sens a afirmat că propunerea este ca bugetul să fie votat în Parlament pe 4 februarie. Sursa Zilei a explicat ieri mecanismele care l-au forțat pe premierul Cîțu să-și revizuiască planurile pentru buget.

„Am cerut o analiză a actelor normative care sunt în vigoare şi au un impact bugetar, dar nu pot fi susţinute în totalitate de bugetul anului 2021 (…) toate actele normative, pentru fiecare minister, cu impact bugetar, să vedem unde le punem„, a spus el.

În acest sens, fiecare ministru trebuie să vină cu o notă de prezentare. Cîţu a adăugat că a cerut ministerelor care au în subordine operatori economici „să facă o analiză pe baza rapoartelor contabile”.

„Până pe 4 februarie, fiecare ministru va trebui să prezinte spre aprobare în Guvern un memorandum care să conţină situaţia actuală a acestor operatori economici, cauzele care au determinat înregistrarea de pierderi, plăţi restante arierate şi aşa mai departe şi, bineînţeles, un set de măsuri concrete, cuantificabile şi cu termene clare pentru eficientizarea acestor companii”, a mai spus premierul.

El a subliniat, în acest sens, că „acordarea unor sume de la buget pentru aceşti operatori economici o să fie condiţionată ferm de respectarea măsurilor menţionate în aceste memorandumuri”, relatează Agerpres.