0.5 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 18:42
No menu items!

Florile ne fac mai fericiți

spot_img

flori

Buchetul de flori dăruit generează zâmbet și bucurie, ridică buna dispoziție si inspiră și are un impact emoțional mult mai mare decât ne-am deprins să credem, potrivit The Epoch Times.

Florile au efecte benefice de lungă durată asupra stării de spirit. Suprimă emotiile negative, anxietatea, depresia. De asemenea, contribuie la apropierea oamenilor ajutțnd la formarea unei relații strânse. Florile ne fac mai fericiți.

Oamenii de stiință care au făcut un studiu asupra florilor au ajuns la concluzia că florile reglează starea psiho-emoțională a unei persoane. Profesoara Janet Jones, psiholog la Universitatea din New Jersey și conducătorul cercetării a declarat că nu se aștepta la un astfel de rezultat al experimentului.

Într-un studiu la care au participat 150 de persoane, acestora le-au fost dăruite buchete de flori. Absolut toși, în timpul oferirii cadoului reacționau sincer, cu un zâmbet cald și deschis, arătând astfel recunostință și admirație. “100% reacție pozitivă – e incredibil!” – exclama Jones.

Analizând toate cazurile, cercetătorii au concluzionat că toate femeile care au primit flori au zâmbit foarte sincer și adevărat. O astfel de reacție s-a regăsit la toate grupele de vârstă. “Ele chiar au devenit fericite la vederea florilor! Chiar și știința demonstrează că florile au un puternic efect pozitiv asupra bunăstării emoționale a noastră “, – declara Dr. Jones. Rezultatele acestui studiu ne arată că buchetul de flori are efect asupra stării psiho-emoționale a unei persoane.

Mai mult, persoanele care dăruiesc simt și ele plăcere. Oferiți flori, oferiti cat mai des. Nu este nevoie de un motiv pentru aceasta.

C.A.