21 C
București
luni, 27 mai 2024 - 17:44
No menu items!

Florida interzice pașaportul de vaccinare. Care este motivul

spot_img

Pașaportul de vaccinare, un document care atestă faptul că titularul său a fost vaccinat împotriva Covid-19, a fost interzis în Florida în numele respectării „libertăților individuale”, a anunțat guvernatorul republican al acestui stat, potrivit AFP.

Decretul guvernatorului Ron DeSantis interzice serviciilor administrative din acest stat de sud-est să elibereze pașapoarte de vaccin sau orice tip de document care să certifice că o persoană a primit un vaccin împotriva Covid-19.

Totodată, ordinul împiedică companiile din Florida să solicite clienţilor acest tip de paşaport de vaccinare sau dovada unei imunizări împotriva virusului.

„Este total inacceptabil ca un guvern sau sectorul privat să vă solicite să prezentați dovada vaccinării pur și simplu pentru a participa în societate”, a declarat Ron DeSantis într-o conferință de presă.

Anunțul vine după publicarea unui articol din Washington Post care susține că administrația lui Joe Biden lucrează pentru a pune în aplicare standardele guvernamentale pentru un viitor pașaport de vaccinare, care să însoțească ridicarea restricțiilor de sănătate din țară.

Crearea unui pașaport de sănătate este, de asemenea, în discuție în Uniunea Europeană, care ar dori să lanseze acest tip de inițiativă în această vară pentru călătoriile în cadrul acesteia.