19.6 C
București
luni, 27 mai 2024 - 18:30
No menu items!

Florida: Experții în sănătate investighează moartea unui medic, la o săptămână după vaccinare

spot_img

Deși în prezent nu există dovezi medicale sau științifice care să sugereze că moartea doctorului Michael a fost declanșată de vaccin, Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor efectuează o investigație de rutină a incidentului, relatează presa americană.

Autoritățile sanitare investighează cazul unui medic din Florida de Sud care a murit de o afecțiune rară la două săptămâni după ce a primit prima doză de vaccin coronavirus Pfizer.

Dr. Michael, care lucrase ca obstretician-ginecolog la Centrul Medical Muntele Sinai de mai bine de un deceniu, a murit pe 3 ianuarie. Potrivit soției sale Heidi Neckelmann, acesta fusese vaccinat pe 18 decembrie.

„CDC, FDA și alte agenții federale analizează periodic datele de monitorizare a siguranței vaccinului COVID-19 și prezintă aceste informații unui grup de lucru de experți în siguranța vaccinurilor”, a declarat organizația într-un comunicat. „CDC va evalua situația pe măsură ce vor fi disponibile mai multe informații și va oferi actualizări în timp util cu privire la ceea ce se știe și la orice acțiuni necesare.”

Soția medicului spune că acesta a început să prezinte simptome ciudate la câteva zile după ce a primit doza, inclusiv pete mici pe mâini și picioare.

În cele din urmă, a fost internat la Terapie Intensivă cu un diagnostic de purpură trombocitopenică acută idiopatică (ITP), o afecțiune rară în care sistemul imunitar al organismului atacă în mod greșit fragmente celulare găsite în sânge cunoscute sub numele de trombocite. La adulți, poate fi cronică.

„Cu două zile înainte de o intervenție chirurgicală de urgență, a suferit un accident vascular cerebral hemoragic cauzat de lipsa de trombocite care i-a luat viața în câteva minute„, a scris Neckelmann într-o postare pe Facebook.

Pfizer susține că e la curent cu investigația CDC în acest caz, făcând publică o declarație în care se spune în parte că oficialii „investighează activ, dar nu credem în acest moment că există vreo legătură directă cu vaccinul”.

„Nu au fost identificate semnale de siguranță asociate în studiile noastre clinice, experiența post-marketing până acum sau cu platforma de vaccin mRNA. Până în prezent, milioane de oameni au fost vaccinați și monitorizăm îndeaproape toate evenimentele adverse la persoanele care primesc vaccinul nostru. ”

„Este important de reținut că evenimentele adverse grave, inclusiv decesele care nu au legătură cu vaccinul, din păcate, vor avea loc la o rată similară cu cea a populației generale”, a adăugat compania.

Medicii legiști nu au stabilit încă o cauză a decesului, dar soția susține că vaccinul are legătură. „El a fost un susținător pro-vaccin, de aceea s-a și vaccinat”, a spus ea.

„Cred că oamenii ar trebui să fie conștienți că pot apărea efecte secundare, că nu este bine pentru toată lumea și, în acest caz, a distrus o viață frumoasă, o familie perfectă și a afectat atât de mulți oameni din comunitate”, a adăugat ea.

Un studiu realizat de Institute for Vaccine Safety a constatat că vaccinurile previn mai multe cazuri de purpură trombocitară decât cauzează, deși vaccinul împotriva coronavirusului nu fusese dezvoltat în momentul publicării cercetării.