14.3 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 17:05

Florian Coldea, fost adjunct al șefului SRI, audiat la Parchetul General

spot_img

Florian Coldea, fost prim-adjunct al directorului Serviciului Român de Informații (SRI), a fost audiat la Parchetul General, în dosarul în care se fac cercetări în urma înregistrărilor publicate de fostul deputat Sebastian Ghiță.

Reprezentanți ai Parchetului General citați de Agerpres au precizat că Florian Coldea a fost audiat săptămâna trecută de procurori, în calitate de martor în respectivul dosar.

Florian Coldea a dat declaraţii în dosarul de abuz în serviciu deschis după ce Sebastian Ghiţă a difuzat o înregistrare în care fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, vorbeşte despre intervenţii în justiţie, făcând referire, la Camelia Bogdan, Florian Coldea şi Laura Codruţa Kovesi. Aceleaşi surse au menţionat că procurorul şef al DNA nu a fost citată în cauză până în prezent.

Pe 17 ianuarie SRI anunţa că Florian Coldea a cerut trecerea în rezervă, decizia fiind luată chiar dacă verificările demarate în urma dezvăluirilor lui Sebastian Ghiţă au arătat că nu a încălcat legea, SRI propunând repunerea în funcţie.

R.D.