3.1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 19:29
No menu items!

Florescu: Candidez independent, pentru cetățeni, sprijinit de partidul care a înțeles vocea străzii

spot_img

Principalele partide politice nu și-au stabilit încă oficial candidații pentru primăriile de sectoare din Capitală, deși, în unele cazuri, rezultatele sondajelor sociologice comandate sunt extrem de clare.

Este cazul sectorului 6, unde candidatul independent Ștefan Florescu are o cotă de piață foarte mare, în detrimentul potențialilor competitori ai PNL și PSD, deptatul Răzvan Mironescu, respectiv senatorul Gabriel Mutu. Deși se bucură de un ridicat nivel de popularitate, dar și de încredere, Ștefan Florescu pare a fi mai degrabă candidatul PNL, după ce PSD ar fi decis, potrivit unor surse, susținerea lui Gabriel Mutu, în ciuda locului doi ocupat în ultimul sondaj de opinie, care trebuia să decidă candidatul.

Sectorul 6, cu electorat mai degrabă de dreapta, dar și al doilea ca mărime, din Capitală, va reprezenta o miză puternică inclusiv pentru Primăria Generală, astfel că posibilul candidat ce urmează a fi stabilit va constitui o adevărată „locomotivă” pentru alegerea primarului Capitalei. PNL pare să fi înțeles foarte bine această problemă, astfel că ia în calcul foarte serios susținerea lui Ștefan Florescu pentru sectorul 6, ținând cont de notorietatea și încrederea de care se bucură acesta.

Președintele Fundației „Din Suflet, pentru Suflet” a precizat de fiecare dată că tot capitalul său electoral și notorietatea au fost câștigate din poziția de candidat independent, pentru că el a susținut întotdeauna că este în slujba cetățeanului, nu a unei doctrine politice. În acest sens, Ștefan Florescu a subliniat, într-un interviu acordat psnews.ro, că va candida independent, dar că ar fi foarte mulțumit, mai ales pentru cetăţenii din sectorul 6, să fie sprijinit de cât mai multe partide politice, pentru că „servesc strict interesului cetățeanului”. „E posibil să candidez independent, sprijinit de un partid politic care a înțeles ce vrea vocea străzii. Şi, în momentul de față, cred că singurul partid care s-a arătat interesat și care vrea să pună în practică ceea ce a înțeles din vocea străzii astăzi este PNL”, a spus Florescu.

Valeriu Motoc