19 C
București
marți, 27 septembrie 2022 - 14:18
No menu items!

Florentin Scaleţchi, capturat de poliţişti în Capitală

spot_img

Florentin Schaleţchi, capturat de poliţişti în Capitală

Preşedintele Organizaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului (OADO), Florentin Scaleţchi (58 de ani), a fost capturat în sectorul 2 al Capitalei de poliţişti de la Urmăriri.

Condamnat definitiv de magistraţii Curţii Supreme la şase ani de închisoare pentru luare de mită şi trafic de influenţă, Scaleţchi urmează să fie încarcerat în arestul Poliţiei Capitalei, de unde va fi transferat în penitenciar pentru a-şi executa pedeapsa.

„În această seară, ofiţerii Serviciului Urmăriri din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale – I.G.P.R. au pus în aplicare mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea emis pe numele lui S. Florentin, de 58 de  ani. Acesta a fost condamnat de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie la 6 ani de închisoare pentru comiterea infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă. Condamnatul a fost depistat pe raza sectorului 2 al municipiului Bucureşti,  urmând a fi încarcerat în arestul D.G.P.M.B.”, se precizează într-un comunicat de presă remis de Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Florentin Scaleţchi a fost trimis în judecată la sfârşitul lunii noiembrie 2006, fiind acuzat de luare de mită, de patru infracţiuni de trafic de influenţă, fals intelectual şi de două infracţiuni de înşelăciune. Potrivit procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în cursul anului 2005, în calitate de preşedinte al Organizaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului, Florentin Scaleţchi a pretins de la o persoană, care ulterior l-a denunţat, suma de 20.000 de euro. Scaleţchi a primit, în trei tranşe, echivalentul acestei sume reprezentând 24.000 de dolari. În schimb, acesta a lăsat să se creadă că are influenţă asupra magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală, pentru reducerea, la judecarea recursului, a pedepselor care-i fuseseră aplicate denunţătorului de către instanţa inferioară.

Pe 21 septembrie anul trecut, Scaleţchi a participat, în calitate de invitat al conducerii Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, la ceremonia de depunere a jurământului de către noii studenţi.

Raluca Dan