3 C
București
vineri, 21 ianuarie 2022 - 18:30
No menu items!

Flacăra olimpică a ajuns la Tokyo. Ceremonie pe un stadion gol

spot_img

Flacăra olimpică a sosit, vineri, la Tokyo, metropola care va găzdui Jocurile Olimpice de Vară, în perioada 23 iulie-8 august, pentru a marca o ceremonie atipică acestui eveniment. Un stadion gol, o vreme mohorîtă și distanțare socială. 

Flacăra a ajuns a doua zi după ce autorităţile japoneze şi organizatorii au decis să interzică prezenţa spectatorilor de teama Covid-19.

Simbolul olimpismului a avut parte de o primire discretă din cauza temerilor provocate de coronavirus. S-a întâmplat a doua zi după anunţul conform căruia spectatorii ar urma să fie interzişi de la majoritatea evenimentelor desfăşurate sub egida Jocurilor.

Vinei, cu exact două săptămâni înainte de ceremonia de deschidere a celui mai mare eveniment sportiv de când a început pandemia, flacăra a fost adusă pe scenă într-un felinar şi înmânată guvernatorului oraşului, Yuriko Koike.

Tribunele erau goale pe stadionul Parcul Olimpic Komazawa, care a fost folosit şi la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 1964.
 

Decizia de a interzice prezența spectatorilor a venit după ce guvernul a declarat că va fi impusă starea de urgenţă la Tokyo pe tot parcursul Jocurilor pentru a stopa revenirea infecţiilor şi temerile faţă de varianta Delta, mai infecţioasă. Jocurile amânate de pandemie vor fi primele care vor avea loc în mare parte în spatele uşilor închise. Câteva competiţii vor avea loc în afara capitalei.

Joi seară, Koike nu şi-a putut ascunde dezamăgirea că spectatorii sunt ţinuţi departe de Jocuri: „Simt o durere sfâşietoare pentru această decizie”.