10.3 C
București
luni, 12 aprilie 2021 - 10:34

Fiul vicepreședintelui SUA Joe Biden a intrat în conducerea unui producător de gaze din Ucraina

Compania privată Burisma Holdings are nevoie de Hunter Biden pentru a-și susține efortul de internaționalizare

biden

Burisma Holdings, cel mai mare producător privat de gaze naturale din Ucraina, l-a cooptat în Consiliul de Administrație pe Robert Hunter Biden, fiul vicepreședintelui SUA Joe Biden.

Hunter Biden se va ocupa de departamentul juridic și va oferi consultanță în relația cu organizațiile internaționale, potrivit unui comunicat al companiei.

CITEȘTE AICI COMUNICATUL OFICIAL

hunter biden

Ca membru nou al Consiliului de Administrație, cred că asistența mea în chestiuni ce țin de transparență, guvernanță corporativă, responsabilitate, extindere internațională și alte priorități va contribui la economie și va fi în beneficiul cetățenilor Ucrainei

Hunter Biden
fiul lui Joe Biden

Acesta este avocat la o firmă din New York și a deținut o funcție guvernamentală în timpul administrației Clinton.

Burisma Holdings este o companie privată cu afaceri în petrol și gaze, care deține active în Ucraina. Firma deține licențe de explorare și exploatare în zonele Donețk-Nipru, Azov-Kuban și nordul Munților Carpați.

Ucraina este scena unui conflict geostrategic între Rusia și Occident, iar în regiunea Donețk au loc confruntări militare între sepratiștii susținuți de Moscova și noile autorități de la Kiev.

V.B.