14.1 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 8:41
No menu items!

Fiul unui primar din Dolj, dispărut în mare în Grecia. E căutat de 2 zile de echipele de salvare

spot_img

Un tânăr român dispărut în mare în Grecia, în urmă cu două zile, este căutat de echipele de salvare elene, însă fără rezultat până acum, anunță, marți, Ministerul Afacerilor Externe. Potrivit Antena 3, tânărul în vârstă de 25 de ani este fiul primarului din localitatea Amărăștii de Jos, județul Dolj. 

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că, prin intermediul Ambasadei României la Atena, s-a autosesizat în urma informațiilor apărute în mass-media cu privire la dispariția, la data de 10 iulie 2022, a unui cetățean român în Lefkada, Republica Elenă.

În acest context, reprezentanții misiunii diplomatice au întreprins demersuri, în regim de urgență, pe lângă Poliția portuară și Garda de Coastă elene, pentru a obține informații oficiale cu privire la identitatea victimei, circumstanțele producerii incidentului și acțiunile de căutare și salvare a acesteia.

Potrivit informațiilor preliminare obținute de Ambasadă, cetățeanul român înota, împreună cu alți cetățeni români, în zona plajei Milos/Lefkada (plajă sălbatică, neamenajată, considerată zonă periculoasă din cauza configurației fundului mării și a curenților puternici) și nu a reușit să revină la mal.

MAE precizează că autoritățile elene au demarat, în cursul aceleiași zile, acțiunile de căutare și salvare. Din cauza condițiilor meteo neprielnice, în special a vântului puternic și a valurilor mari, operațiunile au fost întrerupte, fiind reluate în cursul zilelor următoare, însă fără rezultat.

Potrivit Antena 3, tragedia a avu loc în cursul zilei de duminică, puțin după ora 18:00, când tânărul a intrat în apă, s-a scufundat, după care nu a mai fost văzut.

Tânărul era în vacanţă, cu prietenii săi, în Lefkada. Amicii lui sunt cei care au intrat imediat în alertă și au anunțat autoritățile elene. 

Au fost chemați imediat salvamari dintr-o altă zonă, pentru că acolo unde bărbatul a intrat în apă nu există serviciul de salvamari, plaja nefiind amenajată. De asemenea, Garda de Coastă a trimis acolo o navă, dar și două ambarcațiuni rapide pentru a-l găsi. 

R. Dan