12.1 C
București
duminică, 3 martie 2024 - 15:02
No menu items!

Fiul unui ministru israelian și fost șef al Armatei a murit în luptele din Gaza

spot_img

Soldatul de rezervă Gal Eisenkot a murit în timpul operațiunii terestre a armatei israeliene în Gaza, potrivit BBC. Acesta este fiul lui Gadi Eisenkot, fost șef al Statului Major al Armatei israeliene și ministru în actualul cabinet de urgență,

Gadi Eisenkot a aflat de moartea fiului său în timpul unei vizite la comandamentul de sud al Armatei.

Gal Eisenkot a fost ucis în urma unei explozii într-o gură de tunel din tabăra de refugiați Jabalia, în nordul Fâșiei Gaza.

Sergentul-major (rez.) Gal Meir Eisenkot, în vârstă de 25 de ani, soldat de luptă în Batalionul 699 al Brigăzii 551 de comando în rezervă.

Tatăl său a fost șef al Statului Major General al FDI din februarie 2015 până în ianuarie 2018 și a servit în armată timp de peste patru decenii.

Gadi Eisenkot s-a alăturat cabinetului de război al premierului israelian Benjamin Netanyahu în calitate de ministru fără portofoliu în urma atacului Hamas din 7 octombrie.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu și-a prezentat condoleanțele într-o postare pe rețeaua X / Twitter.

„Guvernul Israelului și cetățenii Israelului plâng împreună cu dumneavoastră. Eroii noștri nu au căzut în zadar. Vom continua să luptăm până la victorie”, a scris Netanyahu pe X.

V. B.