5.5 C
București
vineri, 9 decembrie 2022 - 11:31
No menu items!

Fiul unui ministru francez, arestat în Las Vegas

spot_img

Statele Unite cer arestarea fiului ministrului francez de externe, Thomas Fabius, cercetat penal pentru că a utilizat cecuri false în cazinouri din Las Vegas.

Potrivit publicației Le Point, citată de Reuters, pe numele lui Thomas a fost emis un mandat de arestare, valoarea cecurilor fără acoperire fiind de 3,5 milioane de dolari.

Mandatul pentru bărbatul de 33 de ani este valabil doar pentru teritoriul Statelor Unite, a precizat un purtător de cuvânt al procuraturii comitatului Clark. Reuters a descoperit o plângere penală la Tribunalul statului Nevada, împotriva unui anume Thomas Emmanuel Fabius, în care se acuza că ar fi emis mai multe cecuri în trei cazinouri, în mai 2012, dar nu ar fi avut și fonduri care să le acopere.

Plângerile au fost depuse la tribunal în aprilie 2013, și arătau că Thomas Fabius a plasat cecuri legate de trei conturi bancare în cursul a două zile, pentru a obține bani-gheață sau jetoane de cazino de la trei cazinouri. Unul dintre conturi era al băncii franceze Societe Generale.

S. Marinescu