16.1 C
București
joi, 13 mai 2021 - 23:51

Fiul miliardarului Adamescu apare în referatul procurorilor, dar nu e în țară

spot_img

Fiul miliardarului Dan Grigore Adamescu, Alexander Adamescu, nu este în țară. Nu a fost prezent nici miercuri, la perchezițiile DNA de la sediile firmelor tatălui său. Alexander Adamescu este, din 2012, președintele Consiliului de Administrație al companiei care deține hotelul Intercontinental din București.

ADAMESCU alexander

Alexander Adamescu apare în referatul procurorilor privind cazul de corupție de la Tribunalul București ca mâna dreaptă a tatălui său, în afacerile suspectate.

În cursul lunii decembrie 2013, s-a remis numitei  BORZA MONICA-ANGELA o sumă cuprinsă între 20.000 – 30.000 de euro, pe care denunţătorul a obţinut-o de la Adamescu Dan Grigore şi Alexander Adamescu, în urma informării acestora cu privire la solicitarea lichidatorului. Pentru a disimula provenienţa şi destinaţia ilicită a banilor, director economic în cadrul grupului de firme condus de Adamescu Dan Grigore şi Alexander Adamescu, a transferat suma într-un cont al avocatului, în baza unui contract de asistenţă juridică fictiv apoi suma de 100.000 lei, i-a înmânat-o numitei BORZA MONICA-ANGELA. Practicianul în insolvenţă a remis 10.000 euro judecătoarei ROVENŢA ELENA şi 10.000 de euro judecătorului STANCIU ION, scopul urmărit fiind acela al pronunţării unor hotărâri favorabile.

Sursa: referatul procurorilor

Compania ASTRA, deținută de familia Adamescu este vizată și de o altă anchetă a DNA, cea privind scandalul de la ASF.

Concret, liderul pieţei asigurărilor – compania Astra – a fost pusă sub administrare specială la mijlocul lunii februarie. ASF anunţa că suspectează ASTRA ASIGURĂRI că a subestimat în mod voit daunele pe care ar putea să le plătească, astfel că rezervele constituite au fost cu 40% mai mici decât era necesar, respectiv cu 100 milioane lei. Autorităţile au descoperit că firma nu va putea să suporte pagubele, în cazul unei catastrofe.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a instituit procedura de redresare financiară prin administrare specială a celei mai mari firme de asigurări din România, ASTRA, deţinută de omul de afaceri Dan Adamescu, şi a suspendat acţionarii şi conducerea companiei. Pe baza raportului ASF, Banca Naţională a sesizat DNA. ASF a apreciat că există un risc mare ca societatea să intre în incapacitate de plată în cazul unei catastrofe naturale, având în vedere că este cel mai mare asigurător de locuinţe, cu 2,15 milioane de contracte, iar necesarul de capital suplimentar ar fi de 278,4 milioane de euro, se spunea în raport.

De asemenea, se menţiona că societatea avea la sfârşitul lunii noiembrie un număr de 74.000 de dosare de daună avizate şi nelichidate, adică neplătite.

Miliardarul Dan Adamnescu mai are un fiu, Rani Palade Adamescu, patronul hotelului Rex din Mamaia, care apare mai des în tabloide decât în afacerile familiei.

S.M.