27.2 C
București
miercuri, 4 octombrie 2023 - 19:00
No menu items!

Fiul lui Sorin Ovidiu Bălan, cercetat pentru evaziune fiscală

spot_img

Sorin Ovidiu BalanTrei mandate de aducere au fost puse în executare și cinci percheziții au fost efectuate miercuri dimineaţă în Capitală la locuinţele unor suspecţi de evaziune fiscală. Printre suspecţi se numără şi fiul realizatorului tv Sorin Ovidiu Bălan, Alexandru Ion Bălan.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, cu sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi al colegilor de la Sectorul 6, descind la domiciliile unor persoane suspectate ca fiind implicate în săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală. Se efectuează cinci percheziţii domiciliare, 25 de verificări la obiectivele monitorizate de către o societate comercială din Capitală şi pun în executare trei mandate de aducere, pe linia prevenirii şi combaterii infracţiunilor de evaziune fiscală şi muncă la negru în domeniul firmelor de pază şi protecţie. Verificările vizează identificarea persoanelor care efectuează paza obiectivelor, existenţa contractelor de muncă şi înregistrarea acestora la ITM, precum şi existenţa atestatelor profesionale pentru fiecare angajat

  Poliţia Capitalei

Potrivit anchetatorilor, statul român a fost prejudiciat cu circa un milion de dolari prin intermediul unei firme de pază, al cărei administrator este Alexandru Ion Bălan.

Ioan Bălan a achiziţionat echipamente în cantităţi foarte mari comparativ cu numărul angajaţilor şi a înregistrat facturi fictive care nu depăşeau 5.000 de lei.

Potrivit autorităților, în perioada 2009-2012, administratorul firmei de pază ASG Security Logistic a înregistrat în contabilitatea societăţii şi a declarat organelor fiscale cheltuieli care nu au avut la bază operaţiuni reale, diminuând astfel baza impozabilă şi sustrăgându-se de la plata obligaţiilor fiscale.

C.I.