0.5 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 19:51
No menu items!

Fiul lui Michael Schumacher debutează în Formula 4

spot_img

În vârstă de 15 ani, Mick Schumacher va concura pentru echipa olandeză Team van Amersfoort

mick-schumacher

Mick Schumacher, în vârstă de 15 ani, fiul septuplului campion mondial de Formula 1 Michael Schumacher, va debuta în aprilie în cursele rezervate monoposturilor, urmând să concureze pentru echipa olandeză Team van Amersfoort, în cadrul competiției Formula 4, relatează AFP.

Anunțul a fost făcut chiar de patronul echipei, Fritz van Amersfoort, care a precizat: “Am remarcat calitățile sale în cursele de încercări și ne bucurăm în avans de reușita sezonului”.

Mick Schumacher schia alături de tatăl său, pe 29 decembrie 2013, în Alpii francezi, în momentul în care fostul campion german s-a lovit violent la cap de o stâncă, înainte de a intra într-o comă care a durat mai multe luni. Revenit în luna septembrie la locuința sa din Elveția, Michael Schumacher își continuă convalescența, fără informații recente din partea anturajului său, referitoare la starea sănătății sale.

Campion european en titre și vicecampion mondial de juniori la karting, Mick Schumacher urmează să participe la prima dintre cele opt curse de Formula 4 ale sezonului pe 25/26 aprilie la Oschersleben (nordul Germaniei), sezonul urmând să se încheie pe 3/4 octombrie la Hockenheim (sudul Germaniei).

Fiul lui “Schumi” va descoperi pe 20 și 21 iunie circuitul belgian Spa-Francorchamps, unde tatăl său a debutat în Formula 1, în anul 1991, iar, la jumătatea lunii august, circuitul german de la Nurburgring, considerat unul dintre cele mai exigente din lume.

Potrivit purtătorului de cuvânt al familiei Schumacher, Sabine Kelm, Mick va abandona kartingul pentru a se consacra curselor rezervate monoposturilor.

Formula 4, înființată în 2014, este un campionat de promovare care le permite tinerilor piloți să capete experiență pe bolizi mai ușori decât cei din categoria regină, Formula 1.

R.D.