3.1 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 21:06
No menu items!

Fiul lui Jackie Chan, arestat pentru acuzații legate de droguri

spot_img

Jaycee Chan a fost arestat de poliție la 14 august împreună cu prietenul său taiwanez, Ko Chen-tung

 Jaycee Chan

Jaycee Chan, fiul celebrului actor de arte marțiale Jackie Chan, a fost arestat oficial pentru acuzații legate de droguri, la aproape o lună după ce poliția l-a reținut la Beijing pentru că fuma marihuana, informează joi EFE.

Procuratura districtului Dongcheng din capitala chineză a confirmat arestarea lui Jaycee Chan, actor, pe care l-a acuzat că “oferă găzduire consumatorilor de stupefiante”, o infracțiune care i-ar putea aduce până la trei ani de închisoare. Autoritățile urmează să decidă dacă îl incriminează penal, caz în care Chan va fi deferit justiției.

Jaycee Chan, 32 de ani, a fost arestat de poliție la 14 august împreună cu prietenul său taiwanez, tot actor, Ko Chen-tung, 23 de ani, pentru consum de droguri într-o unitate pentru masajul picioarelor din Beijing. Agenții au confiscat peste 100 de grame de marihuana la domiciliul lui Chan.

Având în vedere că drogurile au fost găsite acasă la el, fiul lui Jackie Chan este pasibil de acuzații mai grave decât actorul taiwanez Kai Ko, care a apărut recent într-o campanie antidrog. Ko a fost sancționat cu 14 zile de detenție administrativă după ce a recunoscut că a fumat marihuana.

Consumul de droguri, eradicat aproape total în China în epoca lui Mao (1949-76), s-a reluat în ultimele decenii odată cu dezvoltarea economică. Drogurile de sinteză, precum metamfetamina, sunt foarte populare în metropole ca Beijing sau Shanhai.

C.A.