18.9 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 20:25

Fiul lui Bercea, transferat la Poarta Albă pentru audieri privind şantajarea lui Mircea Băsescu

spot_img

La finalul procedurilor, Florin Anghel va fi dus înapoi la Penitanciarul Colibaşi, unde execută o pedeapsă de cinci ani şi trei luni pentru complicitate la tentativă de omor

Bercea BAsica

Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, a fost transferat de la Penitenciarul Colibaşi, unde execută o pedeapsă de cinci ani şi trei luni pentru complicitate la tentativă de omor, la Penitenciarul Poarta Albă, pentru a fi audiat în dosarul privind presupusa şantajarea lui Mircea Băsescu.

Reprezentanţi ai Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) au declarat, miercuri, că Florin Anghel a fost transferat de la Penitenciarul Colibaşi – județul Argeş, la Penitenciarul Poarta Albă – județul Constanţa, pentru a fi audiat în dosarul în care procurorii DNA fac cercetări pentru presupusa şantajare a lui Mircea Băsescu. El urmează să fie adus înapoi la Penitenciarul Colibași, la finalul acestei proceduri.

Marius Constantin – ginerele lui Bercea Mondial a fost reținut, pe 29 mai, de procurorii DNA, în casa lui Mircea Băsescu, din Constanța. Reținerea a fost făcută în urma unei plângeri depusă la DNA Constanța de Mircea Băsescu, care-l acuză pe Constantin de șantaj.

Ginerele lui Bercea Mondial, acuzat că l-ar fi şantajat pe Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, căruia i-ar fi cerut 280.000 de euro ameninţându-l că va face publice informaţii compromiţătoare, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, la sfârşitul lunii mai, de Tribunalul Constanţa.

Potrivit unor surse judiciare, odată cu reţinerea, pentru şantaj, a ginerelui lui Bercea Mondial, Marius Constantin – prins în flagrant, la sfârşitul lunii mai, în timp ce primea de la fratele preşedintelui 10.000 de euro, într-o acţiune a DNA Constanţa, au apărut noi probe în acest caz, care au dus la redeschiderea dosarului în care fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, a fost denunţat de Mircea Băsescu pentru trafic de influenţă şi şantaj.

D.M.