31.4 C
București
luni, 2 august 2021 - 13:02

Fiul lui Bercea Mondial este cercetat pentru cumpărare de influenţă

spot_img

Noul dosar care-l vizează pe Florin Anghel a fost disjuns din cauza în care au fost arestați Mircea Băsescu și Marian Căpățînă

Anghel Florin_SZ1

Avocatul lui Mircea Băsescu a declarat joi, la ieşirea de la Direcția Națională Anticorupție (DNA), că fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, este cercetat pentru cumpărare de influenţă, într-un dosar disjuns din cel în care se fac cercetări pentru trafic de influenţă în care au fost arestați fratele președintelui și Marian Căpățînă.

Apărătorul Nelu Traşcă a precizat că a mers joi la DNA pentru a cere lămuriri cu privire la raportul de expertiză audio-video făcut în dosarul de trafic de influenţă. El a precizat că le-a cerut anchetatorilor audierea expertului Gheorghe Pop, întrucât expertiza ar fi “contradictorie”.

Surse judiciare au precizat că disjungerile din dosarul de la Constanţa – în care au fost trimişi în judecată soţia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, doi fii, fiica şi ginerele său, pentru şantajarea lui Mircea Băsescu – au fost conexate la dosarul de la DNA Bucureşti, în care sunt cercetaţi fratele preşedintelui şi Marian Căpăţînă.

După conexare, procurorii au disjuns cauza aflată pe rolul structurii centrale a DNA şi au format un nou dosar în care Sandu Anghel (Bercea Mondial) ar fi cercetat pentru cumpărare de influenţă.

R.D.