Fiul judecătoarei Cîrstoiu, judecat pentru omor din culpă, în cazul accidentului din 2011 în care au murit 3 oameni

Cergan_Cirstoiu_SZ 2

Florin Cergan, fiul judecătoarei Veronica Cîrstoiu, a fost trimis în judecată, miercuri, pentru ucidere din culpă, în cazul accidentului rutier din Târgovişte, din 2011, în care au murit un preot, soţia şi fiica acestuia, anchetatorii stabilind că acesta era băut şi conducea cu 80 de kilometri pe oră.

Procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din Parchetul General au dispus prin rechizitoriu, pe 30 decembrie 2013, trimiterea în judecată, pentru ucidere din culpă, a lui Florin Cergan, arestat preventiv în altă cauză, a anunţat miercuri Parchetul General, într-un comunicat de presă.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în seara zilei de 8 martie 2011, în jurul orei 19.20, Florin Cergan, “în timp ce conducea sub influenţa băuturilor alcoolice autoturismul marca BMW, pe o stradă din municipiul Târgovişte, a intrat în coliziune cu un autoturism marca Dacia ce efectua un viraj la stânga”.

În urma accidentului, şoferul autoturismului Dacia, soţia şi fiica acestuia au decedat.

Din probele de la dosar rezultă că accidentul s-a produs din cauza nerespectării de către Florin Cergan a dispoziţiilor legale ce privesc siguranţa circulaţiei pe drumurile publice, acesta conducând autoturismul cu 80 de kilometri pe oră, viteză ce depăşea limita legală prevăzută pe acel sector de drum.

Dosarul va fi judecat de magistraţii Judecătoriei Târgovişte.

Cauza privind accidentul provocat în 2011 de Florin Cergan a fost instrumentat iniţial de Parchetul Tribunalului Dâmboviţa. În august 2013, dosarul a fost preluat de Parchetul General.

Accidentul a avut loc în Târgovişte, pe 8 martie 2011, când Cergan, pe atunci preot în Parohia Lăculeţe din comuna dâmboviţeană Glodeni, conducea un autoturism BMW. Acesta a intrat într-o Dacia în care se aflau preotul Nicolae Nicolae de la Parohia Gheboaia, soţia şi fiica acestuia, în vârstă de 15 ani, toţi trei decedaţi în accident.

Iniţial, Cergan nu a recunoscut că se afla la volanul autoturismului BMW, însă, a doua zi, s-a prezentat la Poliţie şi a mărturisit că el a provocat accidentul, fiind reţinut de procurori pentru 24 de ore, sub acuzaţia de ucidere din culpă

Procurorii au cerut arestarea preventivă a lui Cergan, însă Judecătoria Târgovişte a respins propunerea.

NICIUN COMENTARIU