17.4 C
București
joi, 25 aprilie 2024 - 16:05
No menu items!

Fiul consilierului lui Traian Băsescu, la ordinele președintelui CJ Mehedinți, Adrian Duicu

spot_img

Tutilescu Catalin (2)

Judecătorul de la Curtea de Apel București care a decis arestarea preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Mehedinţi, Adrian  Duicu, a concluzionat că acesta era de o periculozitate ieșită din comun. Influența sa se răsfrângea asupra autorităților locale, pe care le controla după bunul plac. Un exemplu este și cel al șefului Gărzii de Mediu Mehedinți, Cătălin Tutilescu, nimeni altul decât fiul fostului secretar de stat pe problema Schengen din MAI, Marian Tutilescu, actual consilier prezidențial, cel care a gestionat contractul cu EADS, din care a primit bani partenerul de afaceri al avocatului Radu Pricop, viitorul ginere al lui Traian Băsescu.

Magistratul dă mai multe exemple, printre care și pe cel al unei firme de pietriș, care avea, la CJ Mehedinți, mai multe plângeri ale unor primari, plângeri care se refereau la calitatea proastă a pietrișului folosit de societatea respectivă. În motivarea arestării se arată că Duicu a analizat aceste reclamații și a decis el singur că această firmă încalcă avizul de mediu. Așa că i-a chemat la “ordin” pe șefii de la Mediu, în sarcina cărora, stătea, teoretic, aprecierea firmei respective.

După ce a judecat activitatea acestei firme, inculpatul Duicu a hotărât și sancționarea acesteia, convocându-i în acest sens pe numiții Drăghici Adrian, funcționar în cadrul Administrației Naționale Apele Române și pe Tutilescu Cătălin, comisar șef al Gărzii Județene de Mediu Mehedinți (fiul consilierului prezidențial, Marian Tutilescu, fost secretar de stat în MAIn.r.), și le-a cerut să acționeze prin controale în sensul stopării activității acelui agent comercial. Le-a spus textual (după cum a arătat în fata instanței) : “Duceți-vă și f…ți-i p-ăia!

Tribunalul București
motivarea arestării

Trafic de influență pentru Tutilescu jr.

Magistratul mai notează că acest mod de adresare, precum și atitudinea inculpatului denotă nu numai îndrăzneală, ci și greșita înțelegere a atribuțiilor unui președinte de CJ, care nu trebuie să fie discreționar cu nimeni din județul în care este ales.

Și ca să fie sigur că ordinele sale sunt îndeplinite de fiul consilierului prezidențial Tutilescu, Duicu l-a chemat pe unul din șefii acestuia, cerându-i să înceteze controlul care-l viza pe Cătălin Tutilescu.

Presa locală scria, vara trecută, că ministrul de atunci al Mediului, Rovana Plumb, cea care l-a și promovat în funcție pe Cătălin Tutilescu a venit la Mehedinți să semneze împreună cu baronul local Adrian Duicu un contract plătit din fonduri europene, pentru ecologizarea unor gropi de gunoi. Afacerea, câștigată de “regele asfaltului din Mehedinți”, Sorin Duducea – arestat ulterior pentru evaziune fiscală – a fost parafată de ministrul Rovana Plumb și de președintele CJ Adrian Duicu, în prezența comisarului șef al Gărzii de Mediu din zonă, Cătălin Tutilescu.

Fiul consilierului prezidențial Tutilescu – datorii la oamenii de afaceri din județ

În vârstă de 32 de ani, Cătălin Tutilescu a avut o firmă, SC Jet-Set SRL, de intermedieri în comerțul cu combustibili. Firma a intrat în lichidare în 2012, de când Tutilescu jr. s-a angajat la stat.

Declarația de avere a junelui Tutilescu este impresionantă pentru un tânăr care lucrează de doar câțiva ani. Astfel, Cătălin Tutilescu deține un teren agricol de 23.000 de metri pătrați la Frumușani (județul Călărași), două case în Drobeta Turnu Severin (una de 196 de mp, dobândită în 2010 și alta de 200 de mp achiziționată în 2009), un BMW fabricat în 2012 și un Mercedes – an de fabricație 2006. Între anii 2011-2013, Tutilescu jr. a vândut două mașini în valoare de 42.000 de euro și un teren cu 90.000 de lei.

Are două conturi în bancă – unul cu 56.000 de euro, celălalt cu 90.000 de lei și încasează peste 14.000 de euro pe an din închirierea unui imobil din Drobeta Turnu Severin.

Are și două datorii de câte 75.000 de euro către Cristian Cican și Iulică Pătrașcu, doi afaceriști de top din Mehedinți.

Ioana Theodoru