10.1 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 19:52
No menu items!

Fiscul vrea ca executările silite să fie făcute electronic

spot_img

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) intenţionează ca executările silite să fie efectuate electronic şi inspecţiile fiscale să fie stabilite, de asemenea, prin mijloace IT.

Specialişti ai Fiscului au declarat că intenţionează ca executările silite să fie făcute  electronic, să nu mai fie la dispoziţia unei singure persoane şi să fie eliminat astfel factorul subiectiv care a fost principalul generator de corupţie la nivelul ANAF.

Executarea silită va fi făcută de un calculator care, folosindu-se de baza de date, va sorta, va trimite executările silite direct la bancă şi va înlătura acele măsurile de indisponibilizare care ar putea fi considerate subiective.

De-a lungul timpului s-au făcut o serie de afirmaţii, în spaţiul public, despre folosirea Fiscului în scopuri politice, despre controlarea anumitor companii şi evitarea altor companii. Reprezentanţii ANAF spun că toate persoanele urmărite de Fisc fac acest gen de afirmaţii.

“Ieşind din zona de subiectivism a unor astfel de comentarii, a unor asemenea abordări, de conotaţiile politice acordate unor controale corecte, încercăm să reducem cât se poate de mult influenţa factorului uman în activitatea Fiscului”, au mai spus reprezentanţii ANAF.