7.7 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 4:11

Fiscul monitorizează vânzătorii de pe olx, okazii şi lajumate.ro

spot_img

ANAF monitorizează activitatea platformelor specializate de vânzări online, iar persoanele fizice care vând constant pe astfel de platforme trebuie să se înregistreze la autoritățile fiscale.

Conform inspectorilor, cei care vând în mod frecvent pe platformele online trebuie să îşi depună declarația pe venit şi să achite impozite şi contribuţii,dacă obțin venituri regulate.

Inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) monitorizează activitatea de comerţ electronic a magazinelor online şi a platformelor specializate de vânzări. De asemenea, inspectorii DGAF investighează activitatea utilizatorilor care desfăşoară activităţi comerciale fără a respecta prevederile legale privind înregistrarea la Registrul Comerţului şi la autoritatea fiscală competentă, precum şi cele referitoare la declararea veniturilor realizate, în vederea plăţii obligaţiilor fiscale aferente.

comunicat ANAF

Conform jurnaliştilor de la wall-street.ro, persoana fizică ce intenţionează să desfăşoare activitatea de vânzare pe platformele , în mod regulat şi continuu în scopul de a obţine venituri, are mai multe obligaţii, printre care: să se autorizeze pentru desfăşurarea activităţii de comerţ prin intermediul internetului, să se înregistreze la organul fiscal unde îşi are domiciliul fiscal, să depună declaraţia de venituri estimativă şi declaraţia anuală, să facă plăti trimestriale de impozit pe venit anticipat şi anual.

S.M.