1.1 C
București
vineri, 5 martie 2021 - 6:51

Fiscul craiovean cere sechestru pe averea lui Genică Boerică

Fiscul încearcă să recupereze cât mai mult din prejudiciul creat statului de omul de afaceri craiovean Genică Boerică și de complicii săi

Boerica_SZ

Direcția Regională a Finanțelor Publice Craiova a cerut, luni 25 august, judecătorilor de la Tribunalul Dolj să instituie măsura sechestrului asigurator asupra bunurilor lui Genică Boerică și pentru trei complici ai acestuia – Dorian Aurel Prie, Radu Constantin Drăgan și Florentin Șargardoschi.

Aceeași măsură o cer Finanțele și în cazul a două societăți comerciale aflate deja în insolvență, SC Viticola Dealul Viilor SRL și SC Dragstro SRL. Magistrații craioveni nu au fixat încă un termen de judecată pentru cererea celor de la Finanțe.

Trei condamnări în 8 luni pentru Genică Boierică

Boerică și Șargardorschi au fost condamnați definitiv în ianuarie anul acesta, la 10 ani, respectiv 2 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru rambursări ilegale de TVA.

Majorează suma la care au fost obligati inculpaţii Boerică Genică şi Şargarodschi Florentin, în solidar, cu titlu de prejudiciu produs statului ca urmare a admiterii celei de-a doua cereri de rambursare T.V.A. formulată de S.C. Apolodor Invest S.R.L. de la 14.751.600.000 ROL la 14.930.270.785 ROL, la care se adaugă obligaţii fiscale accesorii. Majorează suma la care au fost obligati inculpaţii Boerică Genică şi Popa Elena, în solidar, cu titlu de prejudiciu produs statului ca urmare a admiterii celei de-a doua cereri de rambursare T.V.A., formulată de S.C. Baril S.A. de la 7.520.200.000 ROL la 9.883.581.198 ROL, la care se adaugă obligaţii fiscale accesorii

   Curtea de Apel București
sentință de condamnare

Din ianuarie și până acum, Genică Boerică a mai fost condamnat penal în două dosare.

Curtea de Apel Craiova l-a condamnat definitiv, în aprilie, la 6 ani de închisoare pentru alte rambursări ilegale de TVA. În aceeași cauză a mai fost condamnat la 2 ani de închisoare și Florentin Șargardorschi, în timp ce Aurel Dorian Prie a primit 3 ani, iar Radu Constantin Drăgan 2 ani de închisoare.

Pe 30 iunie, Tribunalul București l-a condamnat pe Genică Boerică la alți 4 ani și 6 luni de închisoare cu executare, într-un dosar în care a fost trimis în judecată de procurorii DNA, alături de un întreg grup infracțional organizat, pentru mai multe înșelăciuni în dauna unor firme de leasing. Decizia Tribunalului București nu este însă definitivă, ea fiind contestată cu apel de Boerică.

Cristi Ciupercă