-2.3 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 22:52
No menu items!

Fiscul ajută firmele mijlocii să obțină facilități la plată. Anul acesta, doar București și Ilfov

spot_img

ghisee

Contribuabilii mijlocii din București și Ilfov vor primi scrisori dedicate prin care Fiscul va detalia informațiile necesare solicitării facilităților la plată. Proiectul se va implementa până la sfârșitul acestui an, iar restul plătitorilor de taxe și impozite ar putea avea șansa de a primi aceeași atenție abia din 2015.

”Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF, n.r.) își dorește să vină în sprijinul contribuabililor cu dificultăți financiare, explicându-le personalizat despre posibilitatea de a beneficia de facilități la plata obligațiilor fiscale restante, în vederea eliminării riscului de blocaj financiar al firmei, ce poate fi determinat de aplicarea prevederilor Codului de Procedură Fiscală referitoare la executarea silită”, se arată într-un comunicat ANAF.

Potrivit instituției, proiectul pilot vizează recuperarea arieratelor fiscale înregistrate de contribuabilii mijlocii din București și Ilfov. Astfel, ANAF va transmite scrisori dedicate prin care se vor detalia informațiile necesare solicitării facilităților la plată.

”Pentru evaluarea oportunității unei astfel de inițiative la nivel național, ANAF va implementa acest proiect pilot până la 31 decembrie 2014, urmând ca, în funcție de impactul creat în rândul mediului de afaceri și rezultate obținute, acest demers să continue și asupra celorlalte categorii de contribuabili”, se mai arată în comunicatul ANAF.

Potrivit Fiscului, pentru restul plătitorilor de taxe și impozite, informațiile necesare și categoriile de eșalonări fiscvale permise de legislația în domeniu sunt publice pe site-ul ANAF și la sediile organelor fiscale teritoriale.

Cosmina Croitoru