Firmele start-up au la dispoziție 150 mil. € din fonduri europene

Domeniile favorizate vor fi IT, industriile creative, turismul și sănătatea

pib

Departamentul pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri și Turism a anunțat că lansarea schemei de finanțare ”Start-up România”, proiect în valoare de 150 de milioane de euro, destinat dezvoltării antreprenoriatului, mai ales în rândul tinerilor.

”Programul Start-up România face parte din inițiativa de poziționare a României ca hub antreprenorial sud-est european. În acest sens, vom sprijini în prima etapă domenii precum IT-ul, industriile creative, turismul și sănătatea. Conceptul include educație antreprenorială, mentorat, servicii de incubare, internaționalizarea afacerilor și granturi de până la 25.000 euro. Inițiativa va fi implementată în  parteneriat public-privat, iar sectorul privat va deține ponderea cea mai mare”

Florin Jianu, ministru pentru IMM-uri Mediu de Afaceri și Turism

Pentru această schemă, Ministerul Fondurilor Europene – AM POSDRU a publicat spre consultare Ghidul Solicitantului. Proiectul face parte din Axa Prioritară 3 – ”Creşterea adaptabilităţii lucrătorilor şi a întreprinderilor”, Domeniul Major de Intervenţie 3.1 – ”Promovarea culturii antreprenoriale”.

V.B.

NICIUN COMENTARIU