3.9 C
București
sâmbătă, 6 martie 2021 - 6:30

Firmele românești din domeniul ”electro” caută piețe în zona Golfului Persic

Firmele românești din domeniul ”electro” caută piețe în zona Golfului Persic

Ministerul Economiei, Centrul Român pentru Promovarea Comerțului și Investițiilor Straine (CRPCIS) și patronatul din industria electronică și electrotehnică APREL au organizat participarea cu un pavilion național la expoziția de produse destinate industriei energetice  Power-Gen Middle East 2013, care se desășoară în aceste zile la Doha, în Qatar. La această manifestare participă zece firme în standul României: Electrotel Alexandria, ICPE-ACTEL, ICPE-Ecoenerg, Spectralink, Electrototal, UMEB, Zyraxes, Hetma International, Carlux Prod și Ianlux. Organizarea participării s-a facut de către firma Olimpic International Turism, în urma atribuirii prin licitație a unui contract de prestări de servicii.

”Aflată la cea de-a XI-a ediție, această manifestare se desfășoară sub presiunea nevoii crescande de energie electrică din Țările Golfului,  coroborată cu imperativele introducerii de tehnologie avansată în producția de energie electrică convențională, de creștere cu un procent de până la 30% a energiei produse din surse regenerabile, diversificarea surselor de investiții și îmbunătățirea parteneriatului public-privat în domeniu”, potrivit unui comunicat de presă al CRPCIS.

Expoziția se defășoară în perioada 4-6 februarie. Firmele românești mizează pe faptul că, la Power-Gen Middle East 2013, participă mari contractori internaționali și că ar putea găzi oportunități economice foarte bune în contextul investițiilor în continuă creștere din Qatar. Acest stat din Golful Persic deține 15% din rezervele mondiale cunoscute de gaze, a înregistrat în ultimii ani creșteri ale PIB de până la 16% anual, iar în 2022 va organiza Campionatul Mondial de Fotbal.

Vlad Bârleanu