28.8 C
București
marți, 5 iulie 2022 - 10:24
No menu items!

Firmele interacționează cu Fiscul doar online de la 1 martie. Sancțiuni pentru cei care nu se conformează

spot_img

Firmele, organizațiile nonguvernamentale și persoanele fizice autorizate vor fi obligate să interacționeze cu Administrația Fiscală exclusiv online, începând de la 1 martie. Asta, în urma unor modificări la Codul de procedură fiscală aprobate de Guvern anul trecut. Cei care nu se vor conforma riscă sancțiuni.

Potrivit reglementărilor menționate, declarațiile, cererile sau înscrisurile vor putea fi transmise doar prin mijloace electronice la distanță. Documentele depuse în format fizic nu vor mai fi luate in considerare, iar contribuabilii care nu se conformează noilor reglementări riscă să fie sancționați.

Depunerea documentelor electronice necesită înrolarea contribuabililor în sistemul de comunicare electronică dezvoltat de Ministerul Finanțelor (Spațiul Virtual Privat) și achiziția unui certificat digital calificat emis de un furnizor acreditat, transmite antena3.ro.

Semnătura electronică cu certificat digital calificat are aceeași valoare ca semnătura olografă și este un element-cheie în procesul de digitalizare a fluxului birocratic, dar și a relațiilor între entități private.

R. Dan