28.5 C
București
joi, 21 septembrie 2023 - 15:11
No menu items!

Firma Selina, acuzată de tentativa de mituire a ministrului Dan Șova, a semnat contracte de deszăpezire cu CNADNR

spot_img

Roman_Sova_SZ

Societatea Selina Bihor, implicată în scandalul privind presupusa tentativă de mituire a ministrului marilor proiecte, Dan Șova, a câștigat două contracte de deszăpezire de peste 6,4 milioane de euro.

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) a parafat două contracte-cadru pentru deszăpezirea drumurilor naționale de pe raza județului Călărași și a unei porțiuni de autostradă București-Constanța, perioada 2013-2015, în valoare de aproximativ 28,3 milioane de euro. Potrivit site-ului e-licitatie.ro, contractul de servicii de întreţinere curentă pe timp de iarnă 2013-2015 – Lot 6 Autostrada A2 – SDN Călăraşi,  a fost atribuit asocierii Selina-Astalrom, valoarea contractului fiind de aproximativ 16,7 milioane de lei. În același timp, drumurile naționale de pe raza județului Călărași vor fi deszăpezite tot de asocierea Selina-Astalrom, acordul-cadru având valoarea de circa 11,6 milioane de lei. Iarna trecută, tot firma Selina s-a ocupat de deszăpezirea autostrăzii București-Constanța, de pe raza județului Călărași, contractul în valoare de aproximativ 9 milioane de lei fiind atributi fără licitație din cauza situației de urgență.

În același timp, centura municipiului Sibiu, la nivel de autostradă, va fi deszăpezită de firma Conforest, în perioada 2013-2015, contractul având o valoare de aproximativ 8,5 milioane de lei.

De asemenea, asocierea Valdek Impex-Delta Acm 93 a câștigat licitațiile pentru deszăpezirea drumurilor naționale de pe raza județelor Sibiu și Mureș. Întreținerea pentru perioada de iarnă 2013-2015 a drumurilor naționale din județul Sibiu va costa aproximativ 12, 4 milioane de lei, iar acordul cadru pentru deszăpezirea drumurilor de pe raza județului Mureș costă 19,5 milioane de lei.

Alexandru Maghiar