19.3 C
București
luni, 25 septembrie 2023 - 8:58
No menu items!

Firma de casă a lui Gheorghe Ștefan „Pinalti” păzește Loteria Română

spot_img

Compania Națională Loteria Română, controlată de stat, cheltuiește aproximativ 800.000 de euro pentru servicii de monitorizare a sistemelor de alarmare împotriva efracției

Loteria Romana_SZ

Conducerea Loteriei Române, compania de stat care deține monopolul privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc, jocuri loto, pariuri mutuale, jocurile de noroc caracteristice activității cazinourilor, precum și jocurile de tip slot-machine, a parafat un contract pentu pază cu Grup Est Security, firmă din sfera de influență a fostului primar din Piatra-Neamț, Gheorghe Ștefan „Pinalti”.

Grup Est Security, cu sediul în Piatra Neamț, va încasa 2,74 milioane de lei, fără TVA, iar contractul este valabil 13 de luni. Conform anunțului de atribuire a licitației, contractul a fost subcontractat firmelor Morar Pază și Protectie, Tiger Protector Company, Nera Mureșan Security, Danol Protect, Team Tg Guard SRL, Nera Star, FGM Security Division și Axel Pază SRL. Contractul constă în servicii de monitorizare a sistemelor de alarmare împotriva efracției, inclusiv mentenanța lor cu înlocuirea pieselor și echipamentelor defecte, servicii de pază și montarea a 49 de camere de supraveghere. Conducerea Loteriei Române nu a organizat licitație electronică, principalul criteriu de atribuire a fost prețul cel mai scăzut, iar contractul a fost atribuit în data de 17 martie.

În luna ianuarie, Sursa Zilei a dezvăluit că aceeași firmă s-a lipit de un contract în valoare de aproximativ 6 milioane de euro pentru paza antenelor Societatății Naționale de Radiocomunicații. Presa a relatat despre firma Grup Est Security că, în ultimii trei ani, a încasat peste 10 milioane euro din contracte pentru paza clădirilor deținute de anumite instituții ale statului și unități bancare. Anul trecut, Grup Est Security în asociere cu Scorseze, a reușit să bată palma cu Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA), serviciile de pază fiind în valoare de aproximativ 400.000 de euro. Tot în 2014, Grup Est Security, conform datelor prezentate de Ministerul Finanțelor, a înregistrat un profit de aproximativ 1,46 milioane de lei. În 2014, firma din Piatra Neamț a câştigat contracte pe bani publici pentru paza unor active deținute de Compania Naţională a Uraniului și Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare. Printre instituţiile păzite şi supravegheate de firma Grup Est Security se numără CEC Bank, Eximbank, mai multe unităţi militare din ţară, Transelectrica și Termoelectrica.

Ștefan Etveș