3.9 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 10:36
No menu items!

Firma care ar fi vrut să-l mituiască pe Dan Șova a pierdut licitația pentru Timișoara-Lugoj

spot_img

autostrada-timisoara-lugoj

Societatea Selina Bihor – implicată în scandalul privind presupusa tentativă de mituire a ministrului marilor proiecte, Dan Șova – a pierdut contestaţia pentru construcția lotului 2 al autostrăzii Timișoara-Lugoj, în valoare de aproximativ 138 milioane de euro. La doar o zi după ce a devenit public faptul că ministrul a depus un denunț la DNA împotriva directorului Selina, Călin Roman, Consiliului Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) a decis să respingă contestația depusă de asocierea de firme din care făcea parte Selina în cazul licitației organizate de Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR).

“Lotul 2 al autostrăzii Timișoara-Lugoj este cel mai disputat tronson de pe Coridorul IV Paneuropean”, au explicat pentru Sursa Zilei oficiali ai CNADNR.

La începutul acestui an, mai exact în luna februarie, în urma unei contestații, Selina a reușit să anuleze licitația pentru lotul 2 al Autostrăzii Timișoara – Lugoj și să elimine din cursă firma concurentă, UMB Spedition-Tehnostrade, deţinută de Dorinel Umbrărescu. Procedura licitaţiei a fost reluată, iar întregul proces a durat până la începutul lunii septembrie. Pe 7 septembrie,  ministrul Dan Şova s-a întors din delegaţia de la Beijing, unde – susține acesta – directorul Selina ar fi încercat să-i ofere mită. După două zile, pe 9 septembrie, CNADNR a anunțat că asocierea condusă de Tirrena Scavi a fost declarată câștigătoarea licitației pentru proiectarea și construcția celor 26 km de autostradă.

Selina a cerut din nou CNSC să se reia procedura de licitație. Pe 11 octombrie, la doar o zi după ce a devenit public faptul că ministrul Dan Șova i-a denunțat pe reprezentanții societății la DNA, CNSC a decis să respingă contestația depusă de Selina și de firmele asociate (Doprastav-Dodi Construcții) și continuarea procedurii de achiziție publică privind încheierea contractului de proiectare și execuție a autostrăzii Timișoara-Lugoj.

Firma din Bihor poate ataca decizia CNSC la Curtea de Apel.

Compania Selina este reprezentată de societatea de avocatură Vass Lawyers, deținută de Iulia Vass, sora Andreei Paul Vass, fosta consilieră a lui Emil Boc, în mandatul acestuia de prim-ministru.

Alexandru Maghiar