19.3 C
București
luni, 25 septembrie 2023 - 9:45
No menu items!

Firmă de teleshopping, acuzații de înșelăciune

spot_img

Poliţiştii fac percheziţii la reprezentanţii unei firme de teleshopping, suspectaţi de înşelăciune şi evaziune fiscală

descinderi - politie

Persoanele acuzate de înșelăciune și evaziune fiscală din cadrul firmei de teleshopping Top Teleshop ar fi vândut produse de calitate inferioară față de cea prezentată în reclame. În plus, sumele rezultate din vânzarea acestor produse au fost transferate în conturile personale ale reprezentanților firmei.

Potrivit polițiștilor, după percheziţiile de la domiciliile reprezentanţilor societăţii, se vor face audieri, în cursul cărora procurorii vor decide ce persoane vor fi reținute. Printre cei vizați de anchetă este administratorul societății, Dragoş Nicolae Iancu, acuzat că după ce vedea în contul personal banii obținuți din vânzarea produselor, îi retrăgea de la bancomat, tot în scop personal.

Reprezentanţii societăţii comerciale, care desfăşoară activităţi comerciale prin intermediul unui web-site de prezentare şi desfacere a unor produse de menaj şi de uz casnic, sunt bănuiţi că ar fi comercializat unele produse ce nu corespundeau cu cele comandate de clienţi, ar fi fost de o calitate inferioară celor prezentate sau nu ar fi funcţionat în conformitate cu specificaţiile prezentate pe pagina de internet

comunicat IGPR

De asemenea, polițiștii fac cercetări și cu privire la faptul că reprezentanţii firmei ar fi înregistrat în contabilitatea societăţii mai multe cheltuieli fictive.  Dosarul a fost deschis ca urmare a mai multor plângeri penale și reclamații din partea clienților care sunau la firmă pentru produsele achiziționate, că erau inferioare calitativ celor prezentate, și erau amenințați de reprezentanții societății. Anchetatorii speră ca pe peracursul anchetei să obțină și mai multe plângeri din partea clienților.

S.M.