4.6 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 19:43
No menu items!

Firefox renunță la Google

spot_img

Atât în versiunea aplicaţiei pentru mobile, cât şi în varianta pentru desktop-uri, Firefox va folosi Yahoo ca motor de căutare nativ

firefox5

În urma unei noi înţelegeri între Yahoo şi Mozilla, motorul de căutare implicit din Firefox va fi, pentru o perioadă de cinci ani, Yahoo.

Atât în versiunea aplicaţiei pentru mobile, cât şi în varianta pentru desktop-uri, Firefox va folosi Yahoo ca motor de căutare nativ. Această tranziţie va fi rezultatul unui contract între cei doi giganţi online pentru o perioadă de cinci ani.

Yahoo va oferi câteva particularităţi de căutare accesibile doar celor ce folosesc browser-ul creat de Mozilla.

Directorul Mozilla este încrezător că această schimbare va favoriza enorm cota de piaţă deţinută la căutări de Yahoo. În contextul în care doar 10% din căutările online sunt realizate prin acest motor de căutare, noul parteneriat ar trebui să schimbe semnificativ respectivul procent.

Sunt de părere că va împuternici mulţi oameni, în multe locuri cu mai multe opţiuni şi oportunităţi pentru inovaţie şi, la final, va oferi şi mai multor internauţi un control sporit asupra vieţii lor online

Chris Beard,

director Mozilla

Modificare va afecta doar versiunea US a browser-ului, urmând ca varianta de Firefox pentru Rusia, de exemplu, să folosească nativ motorul de căutare Yandex.