12.9 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 18:22

Firea: Aştept reacţiile instituţiilor faţă de actul de intimidare din partea preşedintelui Băsescu

spot_img

Firea_SZ

Senatoarea PSD Gabriela Firea a reacţionat, luni, la afirmaţiile făcute de Traian Băsescu la adresa ei, afirmând că aşteaptă cu interes reacţiile instituţiilor şi ale ambasadelor statelor democratice faţă de acest “act flagrant de intimidare a unui senator“.

Firea a precizat luni, într-o postare pe Facebook, că preşedintele Traian Băsescu i-a transmis, duminică seară, într-o emisiune televizată, “un mesaj fără niciun echivoc” legat de activitatea ei în Comisia Călăraşi.

“Aştept cu interes reacţiile instituţiilor statului şi ale ambasadelor statelor democratice faţă de acest act flagrant de intimidare a unui senator al României!, afirmă Gabriela Firea, luni, pe Facebook.

Traian Băsescu a declarat duminică, la Realitatea TV, că atât el, cât şi fiica lui Ioana Băsescu stau la dispoziţia Parchetului privind terenul din comuna Nana şi că senatorul PSD Gabriela Firea “mai bine ar sta în banca ei și s-ar ocupa de ce se întâmplă pe moșia soțului (Florentin Pandele – primarul orașului Voluntari, Ilfov – n.r.)”.

Referindu-se la senatorul PSD Gabriela Firea, Băsescu a adăugat că şi acum poate spune că aceasta este “o bună jurnalistă, dar este catastrofală ca jurist“.

Mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa ce se întâmplă pe moşia soţului ei, unde e primar. Că s-ar putea să nu-l mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele.

Traian Băsescu

președintele României

Avertismentele lansate de la Cotroceni nu s-au oprit însă aici. Purtătorul de cuvânt al lui Traian Băsescu, Bogdan Oprea, a afirmat luni că, dacă soţul Gabrielei Firea nu a comis nicio ilegalitate în procesele de retrocedare şi de restituire pe care le-a aprobat ca primar al oraşului Voluntari, atunci ea nu are de ce să fie îngrijorată sau să se simtă intimidată.

Dorim să o asigurăm pe doamna senatoare că România este un stat de drept şi că, dacă soţul domniei sale nu a comis nicio ilegalitate în procesele de retrocedare şi de restituire pe care le-a aprobat ca primar al oraşului Voluntari, atunci nu are de ce să fie îngrijorată sau să se simtă intimidată.

Bogdan Oprea

purtător de cuvânt al Președinției, referitor la “îngrijorările exprimate de doamna senatoare Gabriela Firea cu privire la declaraţia de aseară (duminică seara – n.r.) a preşedintelui Traian Băsescu”.

R.D.