7.8 C
București
luni, 4 martie 2024 - 0:33
No menu items!

Finul fostului senator Cătălin Voicu ia 5 milioane de euro pentru deszăpezire

spot_img

Catalin Voicu_SZ

În ultima zi de iarnă, Gecor SRL, firmă deținută, în trecut, de mama fostului senator Cătălin Voicu, pe când acesta era în Parlament, a luat încă 5 milioane de euro, bani de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri București pentru deszăpezirea a două autostrăzi și a drumurilor naționale din Prahova. Gecor este deținută acum de finul fostului parlamentar PSD, condamnat pentru corupție.

Conducerea Direcției Regionale de Drumuri și Poduri București a bătut în cuie contractele de întreținere curentă pe timp de iarnă 2013-2015 a autostrăzilor București-Ploiești, București-Lehliu și a drumurilor naționale de pe raza județului Prahova. Firma Gecor va primi aproximativ 5 milioane de euro pentru deszăpezirea celor două autrostrăzi și a drumurilor din județul Prahova. Potrivit informațiilor publicate de CNADNR, acrodul cadru pentru întreținerea curentă pe timp de iarnă 2013-2015 a autostrăzilor București – Lehliu și București – Ploiești va costa Compania Națională de Autostrăzi aproximativ 10,6 milioane de lei.

Pentru deszăpezirea drumurilor naționale administrate de Secția de Drumuri Naționale Ploiești, Gecor s-a asociat cu Rebelis Construcții, firmă care trebuia să se ocupe, în iarma 2013-2014, de deszăpezirea autostrăzii București-Ploiești. În 28 februarie, conducerea DRDP București a atribuit contractul de întreținere curentă pe timp de iarnă 2013-2015 a drumurilor de pe raza județului Prahova. Potrivit anunțurilor de atribuire, pentru ambele licitații, DRDP Bucutrești a primit numai oferta firmei Gecor SRL.

Mama fostului senator, Gherghina Voicu, a cumpărat în 2004 50% din părţile sociale ale firmei Gecor SRL din Călugăreni, judeţul Giurgiu. Ulterior, Gherghina Voicu și-a cedat participația în firmă lui George Cusă, fiul celuilalt asociat, Gheorghe Cusă, nimeni altul decât finul lui Cătălin Voicu.

Ștefan Etveș